Česta pitanja

Dobrodošli na Xlivebet stranicu sa često postavljanim pitanjima.

Ovdje ćete naći odgovore na ključna pitanja koja su naši klijenti postavili. U slučaju da imate problem koji nije obuhvaćen našom listom često postavljanih pitanja,  naš tim za korisničku podršku će biti sretan da vam pomogne, a možda će i vaš upit doći na Listu često postavljanih pitanja.

Kako mogu otvoriti korisnički nalog?

Kako bi registrovali korisnički nalog, kliknite na "Registruj se" u gornjem desnom uglu web stranice. Proces registracije je potreban samo jednom i traje veoma kratko.

Mogu li imati više od jednog naloga?

Možete imati samo jedan korisnički nalog. Strogo je zabranjeno otvaranje duplih i lažnih naloga. Svi povezani nalozi podliježu sankcionisanju.

Kako mogu vidjeti istoriju mojih uloga (opklada)?

Kako bi ste vidjeli vaše postavljene opklade, molimo vas kliknite sekciju "Moj Profil", a zatim "Moji tiketi". Odaberite period i status opklada, kako biste vidjeli sve željene opklade.

Zaboravio sam korisničko ime i / ili lozinku. Šta da radim?

Kako bi ste resetovali lozinku molimo vas kliknite na "Zaboravili ste lozinku?" u prozoru za prijavu i slijedite uputstva. Ako ste zaboravili svoje korisničko ime, molimo vas da kontaktirate naš korisnički servis putem е-mail adrese [email protected] i vaše korisničko ime će biti ustanovljeno kada se potvrdi vaš identitet.

Kako da se kladim (položim ulog)?

Kad ste već odabrali događaj na koji želite da se kladite, samo kliknite na ishod igre ​​koji želite i vaša opklada koju ste odabrali će se pojaviti na listiću na desnoj strani ekrana. Kada ste jednom otvorili listić, unesite iznos uloga koji želite, i listić će automatski izračunati svoj pobjednički potencijal. Kliknite na "opklada" da bi ste potvdili ulog. Iznos uloga će se odbiti od vašeg stanja na računu.

Kako da vidim da li je moj ulog prihvaćen?

Nakon što ste potvrdili svoj ulog klikom na "Uplati tiket" u listiću, primit ćete potvrdu o prijemu, ako je ulog uspješno postavljen. Svaki ulog koji postavite će se pojaviti na vašem računu pod "Istorija klađenja". Imajte na umu da ulog, jednom postavljen, više ne može biti otkazan.

Stavio sam ulog slučajno. Šta da radim?

Nažalost, nakon što ste potvrdili svoj ulog klikom na "Uplati tiket", ulog je prihvaćen i više ne može biti otkazan. Provjerite svoj izbor još jednom prije nego što napravite opkladu.

Koji tipovi opklada se mogu postaviti ?

Nudimo širok izbor sportova, liga, mečeva i opklada  pred utakmicu i uživo!

Za više informacija o vrstama opklada posjetite našu sekciju "Vrste opklada".

Koji je minimalni i maksimalni ulog koji mogu postaviti?

Minimalni ulog koji možete postaviti na jednom tiketu je 11c (jedanaest centi) EUR cent.

Maksimalan ulog na jednom tiketu je 100 (jedna stotina) EUR.

Kako mogu da položim novac na moj korisnički naog?

Kliknite na "Uplata" i pratite uputstva. 

Depozit možete napraviti brzo i lako putem usluga online transfera novca kao što su kreditne kartice Master i Maestro,

Uplatu možete izvršiti i direktno putem Banke.

Možete napraviti depozit na svoj račun i u uplatnim mjestima (poslovnicama, kladionicama ...) kompanije. Nakon što operateru kažete svoj korisnički ID ili svoje korisničko ime (login) i platite gotovinom, sredstva će biti uplaćena na vaš račun u maksimalnom roku od 1 sata.

Takođe uplate možete izvršiti i putem dopuna/vaučera, koje možete pronaći na mnogobrojnim maloprodajnim mjestima širom BiH.

Mogu li napraviti depozit na račun svog prijatelja?

Ne, moguće je dopuniti samo svoj račun sa ličnim sredstvima. Polog depozita je moguć samo ako se podaci vlasnika računa podudaraju sa podacima korisnika koji vrši depozit.

Kako mogu povući sredstva sa računa?

Možete napraviti povlačenje sa svog računa pomoću nekoliko metoda:

• u gotovini - u Xlivebet poslovnicama (kladionicama),

• putem online sistema za plaćanja;

• putem bankovne transakcije

Kako da verifikujem i aktiviram e-mail adresu ili broj mobilnog telefona?

Otiđite na „Moj nalog“, pored vaše e-mail adrese / broja mobilnog telefona, odaberite „Primi aktivacijski kod“. Ubrzo ćete primiti aktivacijski kod na vaš e-mail / mobilni telefon, iskopirajte ga i unesite ga u predviđeno polje i odaberite „Aktiviraj“. Vaš e-mail / broj mobilnog telefona je verifikovan i aktiviran.

Zašto i kako da verifikujem svoj korisnički nalog?

Verifikacija naloga se vrši radi poštovanja zakonskih procedura a u cilju sprečavanja zloupotreba i radi potvrde identiteta. Potrebno je da pošaljete putem maila vaš skeniran lični identifikacioni dokument (lična karta, vozačka dozvola, pasoš...) na mail: [email protected] . Odgovor možete očekivati najkasnije u roku 24h.

Kako mogu povući sredstva u poslovnicama (kladionicama)? 

Ukoliko prvi put vršite isplatu i vaš korisnički nalog, e-mail adresa ili mobilni telefon nisu verifikovani, potrebno je da tom prilikom prođete procese verifikacije. Ova procedura je neophodna samo prilikom prve isplate.

U sekciji "Isplata", odaberite način isplate- „Cash“, unesite bilo koji kod od pet cifara (i zapamtite ga), izaberite poslovnicu (kladionicu), precizirajte iznos novca i kliknite na "Isplata".  U zavisnosti od načina komunikacije i primanja obavještenja (mail, sms), koje ste odabrali prilikom otvaranja naloga, bicete obavješteni kada su vaša sredstva spremna za isplatu. Obaviještenje ćete primiti u najkraćem roku od 1 sata do maksimalno 3 dana, zavisno od sume koja se isplaćuje i ukupnog broja zaprimljenih isplata. Da bi ste podigli osvojeni novac, posjetite poslovnicu (kladionicu) koju ste odabrali, pokažite operateru lični dokument koji ste koristili prilikom verifikacije naloga, kažite kod od pet cifara i korisničko ime.

Koliko dugo je potrebno da se obradi zahtjev za povlačenje?

Maksimalno u roku od 3 radna dana nakon što ste podnijeli zahtjev.

Kako da poništim zahtjev za isplatu?

Nakon što ste podnijeli zahtjev za isplatu sredstava a pod uslovom da isplata još nije odobrena, postoji mogućnost da poništite zahtjev koji ste poslali. Potrebno je da odete na "Stanje", zatim "Isplate na čekanju", odaberete zahtjev koji želite da poništite i kliknete na "Poništi". Nakon što potvrdite da ste sigurni da želite da poništite zahtjev za isplatu, sredstva će automatski biti vraćena na vaš balans.

Da li Xlivebet naplaćuje naknadu za podizanje novca?

U slučaju da učesnik traži natrag iznos depozita koji je položio putem platnih kartica ili sistema plaćanja, bez opklade, naknada za uslugu platnog prometa će se odbiti u istom iznosu kao što je Organizator platnog prometa zadržao za transfer gore navedenih depozita.